8 Kasım 2013

Papyonlu Bebek Badisi ve Kartondan Vazo

        Elimde biriken işleri sizlerle paylaşmak istedim yavaş yavaş. O yüzden yaptıklarımın birbiriyle alakası olmasa da birlikte yayınlıyorum. İlki bir arkadaşımın bebeği için, sade bir badiyi "küçük adam kıyafeti":) haline getirmek için yapılan bir iş. Üstelik çok da kolay. Sadece kumaş parçası yeterli bunun için. Büyük kumaşımızın ortasından küçük kumaşı geçirip fiyonk şeklini almasını sağlıyoruz. Sonra da badiye dikiyoruz, bu kadar basit. Aynı şekilde kumaştan kravat şekli de yapıp uygulanabilir.









        Sonra ki iş ise daha önce şu: Karton Kutudan Vazo'msu konumda da anlattığıma benzer şekilde vazomsu elde etmekti:) Bunun için malzemelerim yine evde var olanlardan ibaretti. İnternetten alışveriş yaptığımda aldığım temizlik sopasını kalın bir rulo ile göndermişlerdi. O kadar sağlamdı ki daha görür görmez bunu yapmayı düşünmüştüm zaten. Önce ruloyu ortadan ikiye kestim. Dış yüzeyini beyaz renge 2 kat boyadım. Boya bittikten sonra rulonun en üstüne bir kurdela ile fiyonk yapıp üzerini taşlarla süsledim. Son olarak kelebekli peçeteden büyüklü küçüklü kelebekleri kesip boyanan ruloya dekupaj yaptım. Dekupajın ne olduğunu bilmeyenler varsa diye söylüyorum; peçetenin desenli olan kısmını kesip peçete tek kat kalacak şekilde ayırıyoruz. Ardından deseni yapıştırmak istediğimiz yüzeye ve peçeteye ahşap tutkalını sürüp yapıştırıyoruz. Çok hafif peçetenin üstünden de tutkalla geçebiliriz. Kuruduktan sonra daha sağlam olması için vernik uygulanabilir. Bu arada gerçek dekupaj ustaları bu anlatımı okuduktan sonra yanlışlık olan yer varsa düzeltirse sevinirim:) Sonuç nasıl olmuş?





9 yorum:

  1. Gercek usta derken bana mi dedin sekerim:)) peceden tablo yapmis biri olaraktan gayet duzgun olmus cnm ama o cicegin dibindeki kahverengi kisim ne? Badiyi ayrica cok sevdim cok seker yayinla ne var ne yok.tenbellik yapma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen üstüne alınmış usta lafını tüh:) Şaka şaka tabii ki onca dekupaj işlerine bakılırsa ustasın ve bir ara bir ders verirsin artık:I Çiçeğin dibinde kurdeladan fiyonk var. Ama fotoğrafı küçülttüğüm için bulanıklaştı, belli olmuyor sanırım?

      Sil
  2. En sondaki resmi az once gormemstim evet fiyonk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce o resim yoktu çünkü,sonradan ekledim:)

      Sil
  3. vazo fikri şahaneymiş bayıldım ne güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Canım çok başarılı ben de vazo yapmıştım mukavvadan.Ama kolaya kaçıp yapışkanlı folyo ile kaplamıştım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet görmüştüm yaptığınız vazoları, güzeldi. Yine beklerim:)

      Sil
  5. Merhaba, öncelikle bloguma hoşgeldiniz. Beğeniniz için de teşekkürler. Ben de hemen sizi iade-i ziyarete geliyorum:)

    YanıtlaSil