6 Eylül 2013

Tabure ve Yatak Başlığı Kaplama

           Aslında çok beğenmediğim bir işin sonucu bugün paylaşacaklarım. Sonuçlar istediğim gibi olmadı ama ilgilenenlere fikir vermesi açısından paylaşmak istedim.
           Eski bir tabure geçti elime. Ayak demirleri paslanmıştı, kumaşı hem eski hem de kirliydi. Önce oturma bölümünü söktüm. Ardından ayaklarını kurumalarını bekleyerek 2 kat boyadım. Oturma bölümündeki kumaşı söküp yeni bir kumaş ile kapladım. Tüm işlemler bitip oturma bölümünü yeniden montelediğimde taburemiz yenilenmişti:

Bir başka yenilenmesi gereken eşya da yatak başlığıydı. Onu da tabureyi kapladığım kumaş ile kapladım. Eskisinde istiridye kabuğuna benzer şekilde boğum olan yerlerinde ben taşlar geçtim. Mor bir kumaş ve birkaç metre taş ile yatak başlığını da yenilemiştim. Ama ne yalan söyleyeyim sonuçtan pek memnun değildim. Başka bir kumaş ve daha fazla uğraş ile daha güzel olabilirdi. Yine de fikir vermesi açısından yatak başlığı:


             Benzeri işlerle uğraşan-uğraşacak olanlara şimdiden kolay gelsin...

10 yorum:

  1. Tabure çok güzel olmuş ama yatak başlığının önceki hali daha şık mış sanırım bu modele başka bir renk pek yakışmaz tabi tercih sizin emeğinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yatak başlığını ben de pek beğenmedim aslında:) Ama bitmeden anlayamazdım tabii nasıl olacağını. Neyse olsun kumaş yenilenmiş oldu en azından:)

      Sil
  2. Çok hoş olmuşlar.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Taburen de hos yatak basligi da niye sinmedi ki icine arkadasim acaba taslardan dolayi mi burdan gayet hos gorunuyor yapimini bastan sona bildigin icin oyle dusunuyor olabilirsin bende de olur bazen bence guzel olmus bir sure sonra yine degistirirsin uzme tatli canini :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) evet bazı şeyler öyle oluyor gerçekten. Kendin yaptığın ve nasıl yapıldığını bildiğin için birşeye benzetemiyorsun bazen:) En sonunda başlığın kendini tamamen değiştiririz belki, kimbilir:)

      Sil
  4. mudurummmmm once blog temani degismissin cok guzel olmis bu tonlari cok severim:) nesini begenmedin ayrica tabure gayet hos olmus basliga asla cesaret edemezdim hic potlukta yok gibi gorunuyor bu tarz urunler degismeye mahkum sonucta kumas bosver degisiklik iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın ama tema değişeli epeeeey oldu, yeni farkettiğine göre demek sıkı takipçim değilsin ha:) tabure anca böyle olurdu zaten ama başlık daha iyi olabilirdi gibi gelmişti. Gerçi dediğin gibi sonuçta bir kumaş, sökülür yine yapılır:)

      Sil
  5. ayy bu blog şirincik olmuş hoş kelebekler falan ferah feza oh miss..ben her ikisinide beğendim müdürüm sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kelebekler, kalpler, yıldızlar, çiçekler ne ararsan var:) hem blogumu hem konuyu beğenin için sağol:)

      Sil