30 Ocak 2013

Mobilya Boyama 2: Ayakkabılık

   Daha boyanacak çok şey var demiştim ilk olarak kitaplığı boyadığım zaman. Boyanmayı bekleyen eşyalar boyandı ama bir türlü fotoğraflanıp blogla buluşamamıştı:)

    İlk olarak kitaplığımı boyadım, sonra ayakkabılık, şimdi ise sırada güzelmi güzel, sırf çizikleri var ve eskidi diye atılmış ama benim tarafımdan boyanıp yeniden aramıza katılacak olan şifonyer var sırada.

    Ayakkabılığımızın eski haline ve nasıl boyadığıma gelmeden önce bakalım eski ve yeni hallerine...



                   Ayakkabılığı boyamadan önce hiç fotoğrafını çekmemişim bu yüzden internetten bulduğum fotoğrafı ekledim. Aslında ilk hali tabii ki fotoğraftaki kadar parlak, yeni ve güzel değildi:) Ayakkabılığımız venge renkteydi. Evdeki tüm mobilyalar beyazken ayakkabılık da bu uyuma ayak uydurmalıydı. Aynı daha önce kitaplık boyamada yaptığım işlemleri ayakkabılık için uyguladım. Bu yüzden burada aynı işlemleri tekrar anlatmadım. Boyama işlemlerini nasıl yaptığım tüm ayrıntılarıyla kitaplık boyama konumda var zaten.

                   Nasıl yaptığımı merak edenler buyrun şuraya:  kitaplık boyama

                  Aslında kitaplıktan daha çok uğraştırdı ayakkabılık. Çünkü her parçası hareketli ve tam boyadım kurudu dediğim sırada kapakları/çekmeceleri açıp kapattıkça boyalar kenarlardan tekrar soyuldu, tekrar tekrar boyadım. Ama yorulduğuma değdi bence.

                  Ha bu arada unutmadan kulplarını da değiştirdim tabii ki. Tanesini 2TL'ye aldım bu şekilli kulpları. Yalnız kulp alacaksanız dikkat edin büyük yapı marketlerde bu kulpların aynısı 5-6-7 TL şeklinde değişiyor. Ben küçük bir mahalledeki küçük bir nalburdan yarı fiyatından daha da aza almış oldum süslü kulplarımı:) İşte daha yakından sonuç:


36 yorum:

  1. Usta oldun artik yeni gibi:)kulplar hava katmis ve dedigin dogru boyalar bile cok farkediyor

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ama usta demeyelim de elim alıştı diyelim:) Boya konusunda da hatırlatma yapmayı unutmuşum haklısın. Polisan Matrix boyanın 0.7 lt si daha önce 12TL iken şu an Migroslarda 5TL'ye düşmüş. Mobilyasını boyamak ve boya almak isteyenlere duyurulur:)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, ne güzel olmuş. Yeni almaya hiç gerek yok artık. Güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  4. Ooooo... çok güzel olmuş yeni almışsın gibi... bu kadar ucuza yepyeni bir mobiya sahibi olmak eminim insanı çok mutlu eder, emeğine sağlık :)
    Kitaplığın da çok güzel olmuş, vernik işini ne yaptın, bu boya kokmuyor ama vernik işi evin içinde zor iş, koku açısından çok ocak yanıyor, sigara içiliyor parlar filan... :(

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim sibel hanım (sibel-ishe bakınca herhalde öyledir:)) Dediğiniz gibi oluyor yeni almaya gerek kalmamasını bırakın eskileri bile toplar oldum artık:))

    Banu hanım(e banuca başka ne olaki:)) teşekkürler beğeniniz için ama bir yönden de eksi puanı aldım sanırım, o da vernik. Çünkü ne önceki kitaplığa ne de buna vernik uygulamadım. Üşendim açıkçası. Şu an için herhangi bir soyulma bozulma da yok. Soyulan bozulan kısım olursa boyam çok, sonra rötüş yaparım diye düşündüm. Aslında hepsi sadece tembellikten anlayacağınız:)

    YanıtlaSil
  6. çok çok güzel olmuş ellerine saülık bayıldımmm
    beyaza boyanan herşey çok güzel oluyor bende kendimimi beyaza boyasam :D
    bu arada bu kulplara hayranımmm ben mobilyamı aldığım senenin ertesinde moda olmuşlardı kudurmuştum görsem bundan alırdım diye ama kulpu ayrı almak hiç aklıma gelmedi ve 2 lira olabileceğini hiç tahmin etmemiştim şimdi nalbur nalbur dolaşcam iyimi :D

    YanıtlaSil
  7. x madame(isminle hitap edemiyorum malesef bilmediğimden) teşekkür ederim beğenin için. Bu beyaza boyanan herşeyin güzel olduğunu ben de düşünüyorum. Hatta bu düşüncem eşimi korkutur oldu ama senin gibi kendimi mi boyasam şeklinde değil, bi gün onu da boyamaya kalkışırım diye:)Bu kulplar dediğin gibi son 2-3yıldır neredeyse her mobilyacının bir mobilyasında var:) Benim de evdeki diğer eşyaların(salon ve ytk odası tk)kulpları bunların aynısı olunca ee takım olsun mantığıyla ben de az aramadım:) Sana da kolay gelsin şimdiden arama tarama çalışmalarında:)

    YanıtlaSil
  8. Harika bir değişim olmuş ellerinize sağlık.http://feyzanincicileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. harika olmuş! ben de bu kulplardan alıp tepsi yapsam diye düşünüyorum an itibariyle. ennnfes olmuş, ellerine sağlık(:

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Feyza, ben de senin bloguna misafir olayım biraz:)
    sema sağol beğenin için, merak ettim şimdi tepsi fikrini. Yaparsan sonucunu da blogunda paylaş ama mutlaka:)

    YanıtlaSil
  11. Çok hoş çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. vallahi bravooo çok beğendim yaaa on numara boyamışsıız gerçekten ;) bende bloguma beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Burçin hanım teşekkür ederim beğeniniz için. Sıla hanım sağolun, ben de sizin blogunuza misafir olayım:)

    YanıtlaSil
  14. valla ne diyelim Sümeyra hanım. Ayakta alkışlanacak boyutta olmuş.Tüm içtenliğimle tebrik ediyorum. Elleriniz dert görmesin. Süper olmuş. Süperr :)))

    YanıtlaSil
  15. Est.bu kadar abartılacak kadar değil ama teşekkürler:)) Ben de hemen sizin blogunuza bir göz atayım:)

    YanıtlaSil
  16. çok güzel olmuş kız.Elerine sağlık.Çalışmıyorsun sanırım daha evde dura dura sen evi boyadın ben de yemek yapa yapa kendimi şişirdim :)

    YanıtlaSil
  17. teşekkürler baharcım:) Çalışıyorum, ücretli öğretmenlik malesef hatta bir de iş güvenliği kursuna gidiyorum ama hiç fark etmez çok yoğun bi işte çalışıyor olsaydım da bunlarla uğraşırım yine ben:)Ama tabii senin ki daha faydalı bir uğraş, benim yaptıklarım yenmiyor:) sonra yemek yapma-öğrenme konusunda yerinde sayıyorum... :p

    YanıtlaSil
  18. Bir boyama yapan blog daha kesfettim.Bayılıyorum kendin yap projelerıne ellerne saglık:))

    YanıtlaSil
  19. O zaman hoşgeldiniz Merve hanım:) Ve takipte kalın çok değil yakında yeni bir boyama yazısı daha geliyor:))

    YanıtlaSil
  20. ellerinize sağlık süper olmuş, kulp seçimi de süper başarılı :)) serinin devamını bekliyoruz bu arada :)

    YanıtlaSil
  21. Hoşgeldiniz öncelikle:) Teşekkür ederim, serinin devamı bir şifonyerle gelecek ama bakalım ne zaman biter:)

    YanıtlaSil
  22. çok harika olmuş ellerinize saglık sizi takibe aldım bende beklerim.

    YanıtlaSil
  23. Teşekkür ederim, hemen ziyaretinize geliyorum:)

    YanıtlaSil
  24. mrb sümeyra hanım, boyama işini fırçaylamı yaptınız yoksa püskürtmemi boyamanın aşamalarını yazabilirmisiniz. çok şık olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba. Boyama için sünger rulo fırça kullandım. Aşamaları ve malzemeleri öğrenmek isterseniz http://bosugraslarmuduru.blogspot.com/2012/08/mobilya-boyama-kitaplk.html konumda anlatmıştım. Oraya bir göz atın yine sorunuz olursa yorum bırakabilirsiniz. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  26. Erdal ALTINAY3 Mayıs 2013 00:38

    iyi güzelde arkadas nasil yaptıgını yazmamıssın ? ne tür boya kullanmamız lazım nasil zımparalamammız lazım astar atmak lazımmı kısa bir ozet verebilirmiisin ?

    YanıtlaSil
  27. İyi güzel de Erdal Altınay, yazı içeriğini okumamışsınız. Çünkü "Nasıl yaptığımı merak edenler buyrun şuraya: kitaplık boyama" şeklinde link verdim konunun içinde. Kitaplık boyamada herşeyi anlattığım ve aynılarını uyguladığım için tekrar anlatmamıştım. Bir de o konuma bakmanız ve bu sefer dikkatli okumanız gerek sanırım.

    YanıtlaSil
  28. ah ah keşke önce bu blogu okusaymışım. eski bilgisayar masam vardı kaplama kahverengi. onu boyamak istedim ne akla hizmetse chalk paint yapamay kalktım berbat oldu. şimdi normal polisan lux1 ile boyayacağım. altına astar falan yaptınız mı? yada hali hazırda soyulma var mı? çünkü daha boyanacak çoook mobilya var. yani mobilyanın üstüne direk boyayı mı uyguladınız? okudum valla kitaplık boyamayı . şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. bir de vernik ne kullanmalıyım, marka

    YanıtlaSil
  29. Öncelikle bloguma hoşgeldiniz:) Chalk paint yöntemini çok duydum ama nasıl yapılır bir fikrim yok, neden olmadı acaba? Sorularınızı yanıtlayacak olursam öncelikle astar yapmadım. Yani zaten boya beyaz olduğu için kaplama olan mobilyanın üzerine direk uyguladığımda ilk uygulama astar oluyor zaten. Sanırım 4 kat uyguladım toplamda. Soyulma fln yok sadece vernik uygulamadığım için üzerine çay bardağı vs koyduğumda bardağın izi çıkıyor ama silince çıkıyor. Vernik için tavsiyede bulunamayacağım yani vernik uygulamadığım için. Boyama işlemi o kadar yormuştu ki vernik yapmaktan vazgeçtim. Size şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  30. harika olmuş cidden bayıldım .
    Ellerinize sağlık bizdede ananemin eski bir portmantosu var onu almak istiyorum ama boyamaya cesaret edemedim hala
    çokta hoşuma gidiyor
    bakalım bir cesaret edersem bende boyamak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence boyamaya cesaretten çok güçlü bir bünye lazım:) Epey yorucu ve kol kaslarını geliştirici bir iş çünkü:) Benim gibi mobilya boyama yapan çok blog var, onlardan da fikir alıp bence sıvayın kolları...

      Sil
  31. Kulplarını nerden aldın?

    YanıtlaSil
  32. http://maviiojem.blogspot.com.tr/2014/10/kaplama-mobilya-boyama.html canım bunun gibi mi yaptın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://bosugraslarmuduru.blogspot.com.tr/2012/08/mobilya-boyama-kitaplk.html nasıl yaptığım burada anlatılıyor.

      Sil
  33. Bayildim harika seyler yapmışsınız ellerinize saglık bende yapmak istiyorummmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) İstedikten sonra neden yapamayasınız ki?:)

      Sil