3 Ağustos 2012

Mobilya Boyama: Kitaplık

Herkese Hayırlı Ramazanlar.. Ramazanında gelmesiyle eminim pek çok kişi benim gibi düşünüyor. İşler bekliyor ama yapacak enerji yok.:) Sıcak zaten yeterince halsiz düşürürken bir de oruç tutunca insanın kolunu kaldıracak hali kalmıyor sanki... Ama ben yine de kendime verdiğim gazla başladım işe... Daha boyanacak çok şey, değişecek çok mobilya vardı kafamda ve o yüzden bir yerden başlamalıydım. Bu da kitaplık oldu. Bakın kitaplığım nasıl olmuş?


            Malzemelerimiz ise az ama özdü: İlk gereken boool sabır, bitirme gayreti, hırs.:) Sonrası işe şunlar:
Polisan X1 Su bazlı Parlak Beyaz Boya

            Duvar,ahşap ve metal yüzey boyuyormuş üzerinde öyle yazıyor. Su bazlı olduğu için kokusuz ve parlak olması mobilyanın sizin tarafınızdan boyandığının anlaşılmasını engelliyor bence.
            Ben 2,5litre aldım çünkü kafamda boyanacak çok şey var. Ancak 700ml boyları da var ve kitaplık için 700ml yeterdi sanırım. Fiyatlarına gelince 2,5lt:34TL ve 700ml:12TL'di.
NOT: Bu aralar Migrosta 700ml boyanın fiyatı 5TL'di. Kampanya halen bitmemişse kaçırmayın derim. )


      Fırçamız küçük boy sünger rulo fırça

            Neden sünger çünkü kullandığımız fırça boyayı iyi emmeli ve diğer fırçalara göre daha az fırça izi bırakmalı. Rulo fırça ise 3,5TL. Yani eğer büyük boy boya almasaydım kitaplığın bu hale gelmesi 15TL'ye malolacaktı.

             Şimdi boyama işlemine geçebiliriz. Öncelikle belirtelim zımparalama işlemi yok! Sadece tek yapacağımız yüzeyin temiz ve kuru olduğundan emin olmak... Ardından nasıl birşey çıkacağını bilmeden başlıyoruz boyamaya:) Ben ilk katı bitirdiğimde kesinlikle başladığıma pişman olmuştum. Çünkü görüntü şöyleydi:


    Tüm yüzeyler bulutlu, kimi yerler beyaz kimi yerlerde ise alttaki mobilyanın rengi gözüküyordu.
Hep böyle kalır mı diye tereddütlerim vardı ama 4 kat boyaya ne bulut dayandı ne de kitaplık:)
Boyanın üzerinde katlar arasında 6 saat beklenir yazıyordu ama ben garanti olsun diye 12 saat bekledim. Yani 2 gün sürdü 4 kat boyayı yapıp kitaplığı tamamlamam. Şimdi her yanından geçerken yordu ama güzel de oldu diye düşünerek geçmek çok keyifli.


NOT:  Ben henüz yapmadım ama boya işleminden sonra verniklemek çok önemli. Çünkü 4 kat da atmış olsanız boyanın tırnağınızla yada bir darbeyle soyulma ihtimali var. Bu yüzden boyadığınız eşyayı verniklemeden kullanmayın derim.






90 yorum:

  1. bayılıyorum sizin yenileme çalışmalarınıza kimbilir daha ne güzelikler yapıcaksınız kalan boya elerine sağlık
    yaşasın beyaz mobilyalarrr .))

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler mavii yüzümde gülümsemeye neden olan yorumun için:) Ama ilham kaynağım kim bakmak lazım. Sanırım ilk senden görüp aklımın bir köşesine atmıştım mobilya boyamayı. Buna başlamadan öncede dönüp dönüp baktım vitrinken TV ünitesi yaptığın mobilyana:)(Merak edenler için: http://mavisofra-buzdanhayaller.blogspot.com/2011/11/vitrinden-tv-unitesi.html ) Teşekkür ederim hem fikir verdiğin, hem beğendiğin için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam ellerinize sağlık bayıldım çok güzel olmuş bir şey soracağım vernik hangi vernigi kulanacaksiniz

      Sil
    2. A.s. ben tembel bir insan olduğumdan:) hala vernik yapmadım ve bu şekilde 2 yıl olacak neredeyse kullanıyorum. Sanırım böyle kullanmaya da devam edeceğim:)

      Sil
    3. Bende hangi tür vernik kullanmak gerekir diye soracaktım.

      Sil
  3. cidmisin? inanmıyorummmmmmm bak nasıl şenlendim şimdi işte bu çok güzel ya vallahi billahi demek ilham kaynagınım. ama sen beni solamışsın şekerim:))
    ama hiç blogumda görmedim seni ühühüh:))
    güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
  4. Aynı boya ile kitaplık boyadım benimkiler soyuldu en sonunda 2 kitaplık bir çalışma masasını boyama konusunda benden daha yetenekli birine verdim.

    YanıtlaSil
  5. mavii ben senin sessiz takipçilerindenim:) Özellikle o TV ünitesiyle ilgili konunda o kadar çok yorum vardı ki yorum yaz kısmına ulaşamayınca vazgeçmiştim:)

    Adsız dediğin doğru soyulma ihtimali var bunun içinde verniklemek gerek. Şimdi yapmadım ama daha sonra vernikleyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  6. haaaaarika olmuş...
    boyamı aylar önce almış ama bir türlü cesaret edememiştim...
    sizin eserinizi gördükten sonra,bu akşamdan salon mobilyalarına dalıyorum...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Aman dikkat derim hobimi terapimi, salon mobilyaları riskli bence önce benim gibi ayakkabılık, kitaplık gibi daha basit birşey üzerinde deneme yapın. Çünkü ruloda olsa fırça izlerini en aza indirmek için tecrübe şart:) Bir de ben yapmadım henüz ama bittikten sonra verniklemek lazım yoksa boya tırnakla soyulabiliyor. Yaparsanız kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  8. tamda aradığım konu :) dolabımızı boyamak istiyorduk bizde ama her kafadan bir ses çıkıyordu, yok zımpara lazım yok şu boya kötü :) cesaret edemedik bir türlü , ben çok teşekkür ederim size en kısa zamanda alacağım boyayı :)

    YanıtlaSil
  9. ben teşekkür ederim beğeniniz için. Deneyin yalnız fırça izi olmaması için dikkatli boyamak ve soyulmaması için vernik lazım unutmayın. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. büyük işlere girişenlere hayranım. mobilyalara beyaz renk çok çok yakışıyor sanki başka bir mobilya olup çıkıyor. sizinkide çok hoş olmuş. nacizane bir şey tavsiye edebilir miyim ? o kapak güzel bir peçete dekupajıyla harika olur sanki ;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. x madame teşekkür ederim beğenin için.Haklısın aslında kapağa şöyle güllü bir dekupaj ve gül desenli seramik kulplar güzel olurdu. Ama dekupaj becerebilirmiyim bilmiyorum bir kez bir kutuya denemiştim tutkalı sürdüğümde peçete soyulmuştu o yüzden korkuyorum açıkçası:)

    YanıtlaSil
  12. Bende aynı boya ile hediye gelen sehpalarımı boyadım edindiğim tecrubeye göre attığımız kat sayısı fazla olduğu için kalın bir tabaka oluşturuyor ve soyuluyor öncelikle sert bir bulaşık süngeri ile mobilyanın kendi verniğini matlaştırın ardından 1 kat boyayıp ısrarla bekleyin ben biraz heyecan yapıp boya çabuk kuruduğu için saatlerce beklemedim diğer tecrubem de bana taban verniği önermişlerdi beyazın rengini değiştirdi sprey vernik kullanırsanız hem renk değişmiyor hemde pürüzsüz bir yüzey oluşuyor.Birde parlak deri herhangi bir eşyanız varsa kesinlikle bu boyayı tavsiye ederim ben deri başka bir sehpa boyadım gerçekden sanki beyaz deri ile kaplanmış gibi oldu
    Yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim senide kutlarım arkadaşım gerçekten emek ve zaman isteyen bir iş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. tecrübelerini paylaştığın için ben teşekkür ederim haskumaş. Doğru söylüyorsun kat sayısı arttıkça tabaka kalınlığı da artacağı için soyuluyor belkide. Vernik önerin içinde teşekkürler. (Bu arada sen öyle dedikten sonra gözüm renkli derili eşya aradı:))

    YanıtlaSil
  14. az önce mesaj gönderiyordum uzunca ama silindi :) kısaca anlatıyorum :)) dün nihayet bizde boya aldık ve boya yaptık. sehpamı zımparaladım ve boyadık, dolabın içinden bir rafı ise zımparalamadan boyadık, şu anda ikiisi de aynı görüynür ama :) fırça dediğiniz gibi kıl izi bıırakmıyor ama kabarcık kabarcık iz bıraktı sanki, ikinci katımızı dün attık inşallah dördüncü katı attığımızda düzelir.

    YanıtlaSil
  15. kolay gelsin o zaman size:) Eğer orjinal lakeler gibi pürüzsüz bir yüzey istiyorsan zor. Sanırım bunun için boyama bittikten sonra vernikleyip ispirtoyla silmen gerek. Bende başka bir blogda görmüştüm kalan izleri yok etmek için öyle yapmış ama yine araştır derim. Bu arada boyayı düzgün yaymadığında daha çok oluyor o kabarcıklar. Bittikten sonra da resmini görmek isterim, kolay gelsin tekrar...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, koltuk kılıflarını değiştirdikten sonra onlara hiç uymayan sehpalarımın ve televizyonluğumun yerine yenisini almak çok maliyetli olacağı için kara kara düşünüp dururken, bu kitaplık çıktı karşıma.. veeeeee ilk denemeyi balkondaki küçük kare masada yapıp da olumlu sonuç alınca, kolları sıvıyorum şimdi.. sehpalar, zigonlar, tv ünitesi, kızımın çalışma masası, ayakkabılık.... çok iş var yapılacak... ayrıca, sürekli yeni fikirler uçuşmaya başladı kafamda şimdiden.. teşekkürler ilham verdiğiniz ve harekete geçmemi sağladığınız için...

    YanıtlaSil
  17. Öncelikle bloguma hoşgeldin Bilge. Ben teşekkür ederim beğenin için, ne güzel aşırı maliyetten kurtulup hem de "ben yaptım" diyebilmenin zevkini tadacaksın. Ama işin epey uzun ve yorucu sanırım. Çünkü ben sadece bu kitaplık yüzünden bile 3gün boyun ve bilek ağrısı çektim:) Sana şimdiden kolay gelsin. Bitince görmek isterim,isteriz..

    YanıtlaSil
  18. harika harika tek kelime ile bayıldım :D Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ederim Betül beğenin ve yorumunla yüzümde oluşturduğun gülümseme için:)

    YanıtlaSil
  20. Birşeyler küçücük bile olsa birşeyler üreten bir kişi nasıl olurda boş İşler müdürü olur? sen yapı işleri Müdürüsün tatlım. Buarada bana geldiğin için birçok yazımı okuduğun için teşekkür ederim. Hatıraların ayak İzler 1-30 bölüm İzleyiciler stünumun üstünde tüm hayatım babalarım analarım kısacası herşeyim orada boş vaktinde tavsiye ederim..Günlük Misali. Öptüm seni canım benim..

    YanıtlaSil
  21. Öncelikle hoşgeldin Vuslat. Teşekkür ederim iltifatın için ama bu bana eşimin taktığı bir lakap:) Ona göre yaptıklarım olmasa da olur şeyler olduğu için sanırım... Bu arada roman okur gibi okuyacağım blogunu, artık sıkı takipçinim:)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,

    Ellerine sağlık gayet şık görünüyor :))

    Ben de baya bir zamandır araştırıyorum ve boyayı aklımda netleştirdim polisanın matrix'i.. Salonunmdaki masayı ve konsolu boyamak istiyorum lakin tereddütlerim var..
    Benim yemek odamda kaplama ve venge rengi.. Rica etsem şuana kadarki izlenimlerini aktarabilir misin?
    Mesela her hangi bir soyulma oldu mu? ( ben yarı mat vernikle verniklemeyi düşünüyorum )
    Pütürlü bir yüzey mi elde ediliyor? ( gerçi fotoğrafta pürüzsüz duruyor ama fotoğraf neticede sormak istedim :) )

    Kısacası boyamamı önerir misin ? :))

    Elim böyle şeylere pek yatkındır benim ama işte boyanın sentetik yüzeyde tam olarak tutunup tutunamayacağını bilemediğimden git geller yaşıyorum..

    Cevap verirsen çok memnun olurum..

    Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. Adsız mı desem nasıl hitap etsem bilemedim ama öncelikle teşekkürler beğenin için... Ben de boyamadan önce senin gibi araştırdım yapan kişilere sorarak, bloglar gezerek. Sonunda en güzelinin deneyip görmek olduğunu düşünerek sıvadım kolları:) Ama benim bu cesaretimin sebebi küçük odamda kullandığım kitaplığımı olmazsa da gözden çıkarmayı düşünmemdi. Sen ise salonda kullandığın koca bir yemek odasından bahsediyorsun. Yatak odası takımı olsa yine cesaretlendirirdim ama salonda herkesin gözü önünde olan eşyalar daha bir cesaret ister:)

    Şimdi benim gözlemlerime gelirsek; ben halen vernik uygulamadım cimriliğim tuttu birde verniğe o kadar para vermek istemedim:) Şu haliyle yakından bakınca küçük pütürler var ama dediğim gibi yakından bakınca. Birde eğer tırnak ile soymaya çalışırsam tabii boya soyuluyor:) Ama dediğim gibi ben vernik yapmadım, vernikten sonra sanırım küçük pütürler belirsizleşir ve soyulmaya karşı daha dayanıklı olur. Ama şöyle söyleyeyim 1buçuk 2aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Eğer yapmak isterseniz size tavsiyem önce küçük bir sehpa veya mesela sandalye bacaklarından başlayarak deneyebilirsiniz. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  24. bence gayet başarılı..

    YanıtlaSil
  25. sümeyra hanım bide bana yardım lütfen;) öncelikle ilham ve cesaret verdiğiniz için teşekkürler Ben mutfak dolaplarımı boyamak istiyorum fakat buhardan dolayı boya deformasyonu olmasından korkuyorum yada temizliğini yaparken sorun olurmu ben swing color boyada karar kılmıştım fakat polisan matrixle boyayıp verniklemek daha kalıcı olacak sanırım Offf çok kararsızım O engin bilgilerinize sığındım hanımlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu blogda var mutfak dolaplarını dyomat boya ile boyamış vernik de atmamış.. http://mavisofra-buzdanhayaller.blogspot.com.tr/2012/10/fenalk-gecirten-mutfagn-inanlmaz.html

      Sil
    2. Hem de arkadaşımın bloguymuş ama eski konu olunca unutmuşum. Teşekkürler:))

      Sil
  26. Ceren hanım ne desem yalan olacak:) Çünkü ben sadece kitaplığımı ve henüz yayınlamadım ama ayakkabılığımı boyadım. İkisi de öyle mutfak dolabı gibi yağlanacak, bastırarak silinecek eşyalar değil. O yüzden bilmiyorum ancak "buzdan hayaller" diye aratırsanız o blogger arkadaşımız mutfak dolaplarını boyamıştı beyaza. Memnun mu, kullanışı nasıl o daha çok yardımcı olur sanırım. Bu arada yaparsanız şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  27. merhaba ellerinize saglık çok guzel olmuş. Benim sorum siz daha yapmamışsınız ama yapacagınızda vernik olarak ne önerirsiniz? Akçalının sprey verniği mesela burada uygulamak için uygun olur mu? Bir de benim deneyimlerime gore en az fırça izi ve pütür ilk kattan itibaren sentetik ipek kıllı fırçalar kullanılarak saglanıyor. Ben evde dolabı boyadıgımda neredeyse pürüzsüz oldu bu sayede. Şimdiden teşekkürler Ayşe

    YanıtlaSil
  28. Bloguma hoşgeldin Ayşe. Öncelikle senin boyadığın dolabı merak ettim ama adsız şeklinde yorum göründüğü için bakamıyorum dolabına/bloguna. Sorduğun soruyla ilgili sanırım yardımcı olamayacağım. Çünkü tembelliğim üzerimde ve vernik yapmadım hala. Sanırım bu gidişle yapmayacağımda:) Eğer hadi vernik yapalım diye niyetlenip almak için çıksaydım öncesinde bende senin gibi diğer boyama yapan bloggerlara soracaktım. O yüzden yardımcı olamıyorum kusura bakma, eğer sen yaparsan kolay gelsin:) (Bu arada dolabını merak ettim, linki yorum olarak atarsan bakmak isterim)

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar bende inanın sizden ilhan alıp boyaya başladım hiçte boş işler müdürü değilsiniz ilham müdürü diyelim. Ben de evdeki wenge rengi sehpayı polisan home cosmetic ile boyadım gayet güzel kağandu şu an 3. kattayım yalnız ufak ufak top boya kalıtıları yapıştı yer yer neden oldu anlamadım sünger rulo fırça kullandım, bu pürüzleri nasıl yok edebilirim bir fkiriniz var mı?

    YanıtlaSil
  30. Teşekkür ederim. İlham müdürü de güzelmiş, hoşuma gitti:) 3.kattan sonra çok ince bir de 4.kat atın ama daha dikkatli ve daha az bir boyayla. Çok az nokta nokta boya kalıntıları olduysa ve eğer üst katmandaysa tırnağınızla alabilirsiniz onu(boyayı sökmeden sadece pütürleri.) Sonra vernik atınca daha pürüzsüz bir görünüm alıyormuş duyduğuma göre ama ben de vernik atmadım ve atmadan kullanacağım sanırım:) Dibine kadar gidip incelemedikten sonra belli değil pürüzler çünkü... Kolay gelsin size...

    YanıtlaSil
  31. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.Bende evde çoğu şeyimi boyamak istiyorum ama benim huysuz kocam korkuyo, berbat edersem diye.Bende ilk önce kullanmadığım ayna var onu deniycem ilk önce. Bizim mobilyalar kaplama, bi usta kaplama mobilya boya tutmaz demişti ve bu durum eşimin çok hoşuna gitti."Bak tutmazmış boşver uğraşma" diyo. Ama inat ettim yapıcam,çünkü mobilyalarımın hepsini değiştiricek maddiyat yok şu anda. Ben yatak odamı da komple boyamak istiyorum,gardolabı,komodinleri ve yatak başını da.Yapabilir miyim sizce ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  32. Teşekkür ederim Sevcan hanım. Öncelikle size tavsiyem çevredeki seslere kulak tıkamanız:) Sanki benim eşim onay verdi mi? Ben tamam vazgeçtim deyip o işteyken gizlice boyadım kitaplığı:)Size de bir yöntem:) Ama önce küçük işlerden başlayın. Yapıp yapamayacağınızı denemek için... Kaplama mobilyanın boya tutmayacağını ben de duymuştum ama yine de denemek istedim.Üst üste 4 kat boya atınca ne kaplama mobilya dayanır ne cilalı mobilya:) Kısacası eğer yaparsanız şimdiden kolay gelsin, fotoğraflarını blogunuzda görmek isterim ama:)

    YanıtlaSil
  33. öncelikle çok güzel olmuş insan kendisi emek harcayınca daha bir değerli oluyor ,bende bu gün bitirdim çalışma masasını boyamayı ama nasıl vernik kullansam bilemedim o güzel bilgilerinizden yararlanmak istedim teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  34. teşekkür ederim beğeniniz için ama vernik konusunda yardımcı olamayacağım. Çünkü ben de yapmadım hala vernik ve sanırım yapmam da:) Boyamaktan yorulduğum bir zamanda bir de vernikle uğraşmak istemedim ama yapsaydım sprey şeklinde sıkılan verniklerden yapardım daha kolay sanırım uygulaması.

    YanıtlaSil

  35. Merhaba, yenilemeniz gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Bende de bunu gibi kitaplık ve çalışma masası var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kitaplığınız kaplama değil mi? Üzerine boyayı hiçbirşey yapmadan mı sürdünüz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet kitaplık kaplamaydı. Üzerinde hiçbir işlem yapmadım, direk boyayı uyguladım. Ancak ince katlar halinde yapıp sabırlı olmak gerek:)

      Sil
  36. Selam ben boyadim ama 5 katta kapandi bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, sorun değil aksine daha iyi daha çok kat boyama yapmak. Yalnız bir de vernik uygularsanız daha sağlam olur. Kolay gelsin.

      Sil
  37. Sumeyra hanim tesekkur ederim cevabiniz icin.size tecrube ettigim biseyi yazmak istiyorum.her kat boyadan sonra hafif zinpara yaptim tirnakla soyulmuyo..yinede vernik istiyorum.turuncu oda balmumu diye bir yazi yazmis acaba o bu boyaya uygun mu? Vernik arastirmasi icundeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mantıklıymış ama benim aklıma gelmemişti her kattan sonra zımparalamak. Sizin boyamanız çok daha sağlam olmuştur o zaman. Hem 5 kat hem de her kat arasını zımparaladıysanız... Epey emek de vermişsiniz. Merak ettim nasıldı nasıl oldu? Bir fotoğraf gönderirseniz sevinirim, mail adresim yukarıda sağda yazıyor. Bu arada verniklerle ilgili bilgi yok malesef, sadece yapı marketlerdeki sprey yada fırçayla sürülen verniklerden bahsetmiştim ama neye göre nasıl özellik gösterirler bilmiyorum.

      Sil
  38. Boyanacak cok sey var ben ayarlayip aticam resim ama cok zaman aliyo bitmesi kat aralarina 1 gun bekledim.sanki tek kat surmusum gibi oldu cam gibi...umarim dayanir tasinacagim cizilmesin istiyorum.birde ustune esim kizdi yenisini alnam diye yemin etti..bende saglam olsun istedim islemim bitince foto gondericem..hoscakalin

    YanıtlaSil
  39. Ah unuttu m yazmayi, bana bir marangoz soyledi her kata zimpara yap diye sonra bicak at cizilmez diye bakicam artik

    YanıtlaSil
  40. Merhaba , boyaya su kattınız mı ? Biz deneme ysptık , baloncuklar oluşunda eşim su katmaya karar verdi ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, boyayı hiç inceltmedim. Baloncuklar olmasının sebebi fırçada çok boya olması olabilir. Bu kitaplıktan sonra bir şifonyer boyama denememde çabuk bitmesi, 4-5kat boyamakla uğraştırmaması için fırçayla çok boya alarak boyamıştım. Daha çabuk bitsin diye uğraşırken oluşan baloncuklar ve damlacıklar yüzünden şu an boyadığım yeri soymaya çalışıyorum. Epey büyük bir yüzey olduğu için soyma işleminin yarısına bile gelemedim ve tamamen soyduktan sonra bu kez baştan yapmam gerekeni yapacağım, fırçaya daha az boya alarak boyamayı deneyeceğim.

      Sil
  41. merhabalar bende tv ünitemi boyamak istiyorum siyah olduğu için çok tozu belli ediyor o yüzden beyaza boyamak istiyorum lütfen yardımcı olun nasıl boyamam lazım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer TV üniteniz yeni ama sırf renginden sıkıldığınız için boyayacaksanız bir daha düşünün derim:) Güzel olmazsa üzülmeyeceğinizden emin olun yada... Onun dışında benim bu konuda anlattığım gibi boyayıp sonrasında vernikte uygularsanız olur diye umuyorum.

      Sil
  42. vernıklı ahşap bır sey boyayan varmı...:) gorduklerımden sonra tv dolabını ve kapıları boyamak geldı içimden ama boya yapmaktakı tek denemem mutfak duvarlarını boyamaktan öte değil ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bu boyayı kullanacaksanız bu boya zaten vernikli yüzeyi de kapatır, zımparaya gerek olmaz. Şimdiden kolay gelsin...

      Sil
    2. Merhabalar yukarıda bi bayan her kata ayrı ayrı zımpara uyguladım ve cok daha kullanışlı oldu demiş sizce bu boyada buna gerek varmi peki bu boya vernikli mi ayni zamanda Teşekkürler:-)

      Sil
  43. slm bebğim olduğu için tüm yorumları okuyamadım, belki cevap vardır soracaklarıma,şimdi sorular boyamı aldım amaç yemek gurbunu boyamak ve tv sehpasını ancak ben küçük sehbadan başladım,merak ya tırnakladım soyuldu boya, emin olamadım zımpara konusunda, siz de boyadığınız alan zedeleniyor diye test yaptınız mı ve vernik atınca soyulma oluır mu çok umutsuzlandım yaaaaa hilal ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece ilk kat boyadıysanız o yüzden de soyulmalar olabilir. 2. yada 3. kattan sonra boya daha dayanıklı hale gelecektir. Birde boyama işleminden sonra vernik de uygularsanız uzun süre soyula olmadan kullanırsınız. Tabii ki yine de darbelerden korumalı..

      Sil
  44. epey zaman olmuş boyayalı hiç bir deforme oldu mu merak ettim. birde vernik uyguladınız mı , yaptıysanız hangi vernikmarkasını ve su bazlı mı yazarsanız çok yardım edeceksiniz bana şu an araştırma kısmındayım .. birde bu zaman zarfında toz alması silinmesi nasıl .. kesinlikle bu boyayı kullanıcam çok methini duydum ama krem rengi istiyorum o da yo fildişi rengi su bazlı boya ile karıştırsam nasıl olur....... harika olmuş iyiki varsınız bizlerde görüyoruz.. neyseki sizlerin olmasına sevindim ben yapıcam diyince bana delimisin diyorlardı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haaaala vernik uygulamadım. Tembellik aldı gidiyor:) Bu gidişle uygulamam da. Ki bu kitaplıktan sonra da pek çok şey boyadım hiçbirine vernik uygulamadım. Deforme oldu mu diye sormuşsunuz, eğer sert bir cisimle darbe alırsa o kısımda boyada ufak soyulmalar oluyor. O durumda küçük bir fırçayla sadece o bölgeyi kapatıyorum. Vernik uygulansa bu olmaz belki bilmiyorum. Temizlik açısından sorarsanız, yine verniksiz olduğu için:) bardak vs. konulduğunda iz yapıyor, cif gibi bir temizleyici ile silmem gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Haa belki vernik yapılırsa bunlar da yaşanmaz. Size şimdiden kolay gelsin. Bu arada bir ayrıntı: bana hala delimisin? yada işin gücün yokmuydu diyorlar:)))

      Sil
    2. boşverin desinler , böyle delilik herkese nasip olsun .. :)) teşekkürler yanıtınız için..

      Sil
  45. sümeyra hanım, bende mutfak sandalye ve masa boyamaya kalkıştım, polisanın bu boyasını bulamadım burdabüyük yapı marketleryok boyacıda da yoktu getirmiyorlarmış.. yani boya bulamadım bende gittim filli boyanın silikonlu su bazlı boyasını aldım mat rengi boyadım güzel kapandı .. ama görünüşü çok mat , parlaklaştırmak istiyorum ne yapabilirim.. buzdan hayallerdeki blogdaki arkadaş çok yardımcı oldu ,sizin bu konuyu daha iyi bileceğini söyleyince size sormam istedim...

    1 - sentetik bir beyaz parlak boya üstüne yapabileceğimi söyledi böylece vernik uygulamama gerek kalmaz çünkü su bazlı vernik de bulamadım.. ama filli boyanın üstüne tutar mı , sorun olur mu

    2- vernik önerirseniz hangi verniği almalıyım netten alabileceğim bir yer var mı..

    3- hiç su bazlı böyle iç cephe boyalarını kullanan , boyayan var mı , daha sonra soyulma gibi bir sorun olur mu..

    teşekkürler şimdiden..



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle buzdan hayaller-maviye teşekkür ederim iltifat etmiş:) O benden eski boyacıdır aslında:) Ama ben de sorularınıza ne kadar yardımcı olabilirim bilmiyorum. Çünkü siz hiç 1, 2, 3.soruları yazmamış olsaydınız size direk vernik önerecektim. Ama vernik markası vs sorarsanız hiçbir fikrim yok çünkü ben daha önce hiç vernik uygulamadım:) http://www.turuncuoda.com/2013/11/mutfak-yenileme.html adresinde başka bir blogger arkadaş mutfak dolaplarını boyamış. "dolapları kırık beyaza çevirdi...zaten sonrası fotoğraflarda fark edersiniz....haftaya gidip düzelticem..üzerine bir kat yağlı boya geçicem,mat beyaz....bileydim alırdım parke cilamı kolumun altına öyle giderdim." demiş. Yani mat olduğunda üzerine yağlı boya yapabilirsiniz, vernik yerine parke cilası bile kullanabilirsiniz anlamını çıkardım ben. Buzdan hayaller blogunun sahibi arkadaşım da aynı şeyi söylemiş. Son katı parlak boya ile yaparsanız sorun kalmaz sanırım. Turuncu odanın yaptığı çok fazla mobilya boyama işleri var. Bence bir de oraya göz at. Umarım turuncu oda sayesinde yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin..

      Sil
    2. he birde şu var o mutfak dolabını sentetik boya ile boyamış o yüzden üstüne tekrar sentetik uygulanabilir benimki su bazlı olduğundan cila mı sentetik mi atmalıyım üstüne o yüzden karar veremedim ..

      Sil
  46. teşekkür ederim sümeyra hanım, turuncu odadaki bahsettiğiniz mutfak dolabını gördüm evet yorumları aynen bende okudum, üstüne tekrar boya yapacağını söylemişti , sibel hanıma da aynı soruyu sordum ondan da cevap bekliyorum .. orta yolu bulacam inşallah da benim tedirginliğim bu boya şimdilik çok güzel tuttu tırnağımı batırıyorum çıkmıyor ama sonuçta saten duvar boyası rengi solar mı bilmiyorum o yüzden cila atmadım üstüne sentetik mi çözüm olur yoksa bu haliyle iyi olmuşmudur cila atabilir miyim onu araştırıyorum.. teşekkürler yanıtınız için tekrar..

    YanıtlaSil
  47. Merhaba :) blogunuzu inceledim ve o kadar marifetlisiniz ki masallahi hakediyosunuz bence :) Allah nasip ederse dort ay sonra bi oglum oocak ve besik buldum onun icin bi yerden.ben bu besigi beyaza boyatmak istiyorum.bpyaci da buldum bi tanidik vesilesiyle.boyaci amca bize sadece malzeme parasina boyarim ama eskisi gibi beklemeyin dedi.ama ben boyasi atabilrmi diye dusunuyorum.bide eskisi gibi olmaz deyince ne demek istmeis olabilir ki.siz ne dusunuyosunuz bu konuda lutfen bana yardimci olun? Boyasi atarmi nekadar dayanir dersjniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bloguma hoşgeldiniz o halde:) İltifatlar için de ayrıca teşekkürler:) Haa bir de bebeğiniz için tebrik ederim, sağlıkla sıhhatle alırsınız inşallah kucağınıza. Beşikle ilgili sorunuza gelince; ben boyadığım kitaplığa da ayakkabılığa da vernik atmadım. Bu yüzden kuvvetli bir darbede darbe alan yerde atma olabiliyor. Sandalye çarpması vs durumda ayakkabılığımda küçük bir alan attı mesela, parmak ucu kadar... Sadece o alana yeniden boya uyguladım. Ama bu ben vernik atmadığım için olmuştur. Sonuçta vernik koruyucudur. Ki vernik atmadığım halde 1,5 yıldan fazla süredir hala gayet rahat kullanıyorum ayakkabılığı da, kitaplığı da. Boyacının demek istediği şu olabilir: boyanmış mobilya orjinali gibi durmayabilir, yakından bakınca küçük pürüzler belli olabilir. Bir de siz bebek için kullanacaksınız eline aldığı bir oyuncak ile beşiğin kenarlarına vurması durumunda o alanda boya atabilir. Yalnız şöyle düşünün; mağazadan alınmış bir beşikte boyalı ve onlarda da bebeklerin ısırması-oyuncak vurması sonucu atmalar oluyor. Çünkü kimse ahşabı aynen işleyip ham haliyle kullanmıyor. Kahvrengi olsa da üzerinde boya var demektir, beyaz olsa da. Neyse lafı çok uzatmayayım bence gönül rahatlığıyla boyatabilirsiniz. Yalnız boyayan kişi vernik atacaktır zaten ama siz yine de vernik atmasını özellikle isteyin, hatırlatın. Bir de tahminlerime göre 5-10TL fırça, 30-35TL boya ve 10-15TL vernik olacak şekilde malzeme parası 50-60 TL anca tutar bu da ek bilgi olsun:)

      Sil
  48. Tam aradığım gibi bir paylaşım olmuş çok mutluyum öncelikle teşekkürler paylaştığınız içinn :)) Benimde tıpkı sizin modelenizde bir çalışma masam var ve biraz eski renginide beğenmiyorum. boyamayı düşünüyordum belki renkli bir şeyler yaparım diye. mesela rengarenk :D eğer yaparsam paylaşırım sizinle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bloguma hoşgeldiniz. Ne mutlu yardımcı olabildiysem size. Ben de kendime güvenebilsem renkli boyamayı isterdim emin olun. Mesela şöyle canlı bir pembe, fuşyaya yakın. Ne sevimki bir kitaplık olurdu:) Ama sayenizde neden olmasın dedim, bu haliyle biraz eskisin, biraz sıkılayım daha sonra pembeye de boyarım belki:) Sizde eğer boyarsanız fotoğrafını görmek isterim mutlaka. Kolay gelsin şimdiden.

      Sil
  49. Merhaba ellerinize saglik boyalariniz harika olmus bende bisi sormak istiorum elbise dolbimi beyaza boyamak istiyorum fakat zamanla sararma olurmu sizin boyadiklarinizda bu zaman zarfinda herhangi bi sararma oldumu paylasirsaniz cok sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz bloguma. Öncelikle belirteyim ki ben bu kitaplığı boyandıktan sonra tam 2 yıl oldu kullanıyorum. Herhangi bir sararma olmadı. Yalnız ben boya üzerine vernik atmadığım için üzerine çay bardağı, su bardağı vs şeklinde ıslak-nemli olabilecek buhar yapabilecek bir ürün koyduğumda bardağın izi çıkıyor. Yalnız isim vermeyeyim ama krem temizleyicilerle ovalandığında iz çıkıyor. Bir de yine vernik uygulamadığım için sert bir cisimle vurulursa/çarpılırsa o kısımda atma olabilir. Evimize gelen küçük çocuğun elindeki oyuncakla sertçe kitaplığa vurması sonucu parmak ucu kadar yerde boya atmıştı. Ama ben o kısma beyaz oje uygulayarak belirsiz hale getirdim:) Üşenmeyip yeniden sadece atma olan bölgeye boya da yapabilirdim tabii. Kısacası sararma olmuyor yalnız üzerine ıslak, nemli, sıcak şeyler koymayın ve darbelerden koruyun yeter :)

      Sil
  50. Merhaba,tesadüfen sizin blogunuza rasladım bende evdeki zigonlarla başucu komodinleri boyamak istiyorum çilalı oldukları için karar veremiyorum kırık beyaz yapmaya karar verdim 1kg kadar sizin kullandığınız boya acaba yetermi yoksa büyük kovalardanmı alsam renklendirmeyi hiç yaptınızmı bilgilendirirseniz sevinirim selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Mobilyalar cilalı olsa da biraz zımpara yaparak boyama işlemini yine yapabilirsiniz. Bunun için videolu anlatımları da olan: www.turuncuoda.blogspot.com.tr yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Yalnız benim kullandığım boyanın kırık beyazı yok, yalnızca beyaz ve siyah renkleri var. Bu durumda başka uygun boya araştırmanız gerekecek. Bir de 1kg lık boyanın iki komodin ve zigonlara yetmeme ihtimali var ancak bunun için mobilyalaron kendi rengini de bilmek gerekir. Ben 2,5kg lık boya ile bir kitaplık ve bir ayakkabılık boyadım, ucu ucuna yetti. Sizin ne kadar kapanmasını istemenize ve katları düzgün atmanıza bağlı olarak yetebilir de yetmeyebilir de net birşey diyemem üzgünüm. Şimdiden kolay gelsin.

      Sil
  51. Merhabalar.. $u $ekil öncelikle zimparalanmi$ ve böyle vintage olacak $ekilde ala bele boyanmi$ bir ufak dolabim var.. ala bele boyanmi$ bu dolabimi sadece yeniden ferahlatmak (aspiratör filan ederken ayak kenarlari kalkti, anahtari çarpa çarpa ufak tefek yerleri kalkti) için yeniden ala bele boyamak istiyorum... Sizce zimpara gereklimi boya öncesi?

    https://www.google.be/search?q=vintage+beyaz+dolap&espv=2&biw=1903&bih=866&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KXljVP3pItDlaPjlgpgH&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_96b2NopD9Gw_M%3A%3BLtA3o-siHnXtJM%3B_96b2NopD9Gw_M%3A&imgrc=_96b2NopD9Gw_M%253A%3Bv0NqKmvIJJ2bPM%3Bhttp%253A%252F%252Fivillage.mynet.com%252Fimages%252Farticle%252Fdekorasyon%252Foturma-odasi%252Feskitme-mobilya_450.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.frmtr.com%252Fdekorasyon%252F4451604-romantik-evler.html%3B450%3B242

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba, parlak boya ve mat boya ile karşılaştırma yapmak istiyorum. Bununla ilgili fotoğraf var mı elinizde? Kararsız kaldım. Portmantomu boyamak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef parlak ile mat boyanın boyandıktan sonra nasıl bir farkı bilmiyorum ama çok çook farkedeceğini sanmıyorum. Mat boya daha basitleştirir diye düşünüyorum yine de.

      Sil
  54. Oncelikle elinize saglik cok guzel olmus acaba bu boya ile deri kaplama mobilya boyanabilir mi ? Simdiden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Deri boyansa bile zamanla soyulur diye tahmin ediyorum ama yine de sizi yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden bilmiyorum maalesef.

      Sil
  55. Ellerinize sağlık uygulamanız çok hoş görünüyor. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  56. Yepyeni olmuşlar benimde ilgilenmem gereken 1-2 parça var sanırım paylaşımın için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  57. Hanımlar banada yardımcı olun lütfen kızımın beşiğini boyamak istiyorum lila rengini değiştirmek istiyorum hangi boyayla nasıl fırça kullanmamıştır gerekiyo vernik dediginiz kaç çeşit var nolur yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben polisan x1 ile sünger rulo kullandım. siz istediğiniz renkta herhangi bir başka boya ile ponpon fırça yada sunger rulo gibi ama sünger olacak bir fırça kullanabilirsiniz. Yalnız sonrasında vernik de atın.

      Sil
  58. merhaba sümeyra hanım, boyalarda nemden dolayı atma olur diyorlar. sizinkilerde sıkıntı oldumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben boyadığım zamandan beri haaala kullanıyorum. Herhangi bir nemlenme atma da olmadı.

      Sil
  59. Bende bir sene once elime ne gectiyse boyadim hic pisman degilim..zimpara vernik yapmadım bende..sıfır gibi oldular yeni evime geçtim.herkez eşyaları degistirdigimi sanıyor esim övgüyle sanki kendi yapmış gibi anlatiyo :)

    YanıtlaSil
  60. bi an yorum yaz kısmına ulaşamayacağımı düşündüm :) merhaba, yaptığınız şey bana cesaret verdi özellikle eşimin zimparasiz olmazları uçtu gitti.. sormak istediğim boyamayı düşündüğüm yer şu saunalarda olan bambu rengi sarımsı ahşap zeminler var ya onlar. duvar kaplaması yapılmış birde ceviz rengi merdiven kenarları. onlar da olur mu ? ve bir soru daha ipek mat beyaz boya ile boyamak istiyorum. onunla da olur mu ? şimdiden teşekkürler bu arada anlatımınız da harika okumsi cok keyifli !

    YanıtlaSil
  61. Teşekkürler paylaşım için, bende kahverengi ve süet olan bir ayakkabımı siyaha çevirmek istiyorum. bayağı faydalandım.

    ayakkabı rengini değiştirme

    YanıtlaSil