1) Kelebekli Pasta
Geçen haftalarda kardeşimin doğumgünü vardı. Aslında ona da şeker hamuru kaplı pasta yapmak istemiştim ama hem çok uğraştırıcı hem de şeker hamurundan dolayı fazla tatlı geldiğinden vazgeçtim. Ben de hem yaşına uygun hem de sevdiği gibi çikolatalı-meyveli bir pasta yapmaya karar verdim. Tabii araştırmalar başladı. Fikir bana ait değil, ama kimden gördüğümü de hatırlamıyorum. Sanırım artık bir internet anonimi haline gelecek ama ilk kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum. Gelelim tekrar pastamıza;
Bittiğinde pastamız bu şekildeydi. Üzerini bonibonlarla süsledim ama çok daha farklı süslenebilir. Aslında keşke rengarenk bonibonlar koysaymışım da dedim ama artık çok geçti geri kalan hepsini yemiştim bile:)
Yapılışına bakacak olursak;
İster kendi yaptığınız, ister hazır aldığınız pandispanya kekini alıyoruz.
Önce keki tam ortasından ikiye ayırıyoruz. Böylece iki tane yarım daire elde etmiş olduk. Şimdi daireleri sırt sırta gelecek şekilde çeviriyoruz.
Sonra her iki daireden de ortanın biraz daha aşağısından 2 tane küçük üçgenler kesip çıkartıyoruz. Bu işlemler sonrası yukarıdaki şekli elde ettik. Ardından pandispanyaların üstlerini ayırıp alt kısmını süt ile ıslatıyoruz. Sonra istediğimiz pasta kremasını hazırlayıp sürüyoruz. (Ben yine hazıra kaçtım, kakaolu hazır krema kullandım) Sonra pastamızı neli istiyorsak seçim bize kalmış arasını dolduruyoruz. Benim pastamın arası nasıl dolmuş bakalım:
Nefis görünüyor. Yine olsa da yesem:)
Öhöm öhöm herneyse, sonra pandispanyamızın üstünü de sütle ıslattıktan sonra üzerine kapatıyoruz. Üst kısma da pasta kremamızdan sürdükten sonra sıra geldi kremşantiye. Aslında çilekli kremşanti istemiştim hem tadından dolayı hem de pembe renkli olacağından. Ancak bulamadım, onun yerine orman meyveli kremşanti buldum. Onun rengi de hafif lilaya dönük olsada pembe. Ayrıca tadını da beğendim. Meyveli yoğurtların şekerlisi gibi:) Ama siz bulunduğunuz yerde çilekli de, orman meyveli de kremşanti bulamadıysanız normal kremşantinin içerisine birkaç damla gıda boyası damlatarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz. Hatta ben gıda boyası da almayıp normal kremşantinin içine vişne reçeli yada pekmez koyarak renklendirmeyi düşündüm bir aralar. Ama neyse ki orman meyveli kremşanti yetişti imdadıma:)
Bu da pastanın uzun yol gitmiş, yorulmuş, bonibonlarının renklerinin akmaya başlamış, kremşantisinin bulaşmış hali:)
Sonradan bu haline birkaç minik çikolata daha ekleyerek renklendirdim. Afiyet olsun:)
2) Doğumgünü Süsleri
Kardeşim için aslında daha süslü bir oda hazırlayacaktım. Balonlar, grapon kağıtları vs ile. Ama fırsat bulamadım. Ben de sadece doğumgünü ikramlarını koyduğumuz masanın arkasında böyle birşey hazırladım.
Bu yazıyı kenarları dantel motifli gibi duran kağıt bardak altlarına yazdım. Fosforlu pembe kalemle yazdığım kağıtları önce birbirine sonra da perdeye yapıştırdım. Bu kadar kolay ama bence güzel bir ayrıntı.
benden gormus olabilir misin acaba saka saka herkes yapiyor bu pastadan ama ici varya ici herkes boyle yapabilir mi ya ne kadar guzel dolu dolu:))ben cok begendim pastani ve suslerini elerine saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim, senden görmüşte olabilirim tabii. Bu konularda senin eline kimse su dökemez zaten:) Cesaretim olsa daha barbieli pastandan da denerim. Bak hem onu kimden gördüğüme eminim, yaparsam link veririm:) Bir de senin blog yemek blogu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Açken girmenin yasaklanması gerek:)
YanıtlaSilciddimisin sumeyracim benden yemek blogu olur mu ki ... guzel sozlerible mest oldum ne yalan diyim:)barbi pasta daha kolay cnm .diger bi seklide o kelebek pastan varya barbiyi boyle uzunlamasina koyuyorlar winks kizlari gibi anlatabildim mi bilmiyorum bir yabanci blogda gormustum facede bulustuk cok mutlu oldum
YanıtlaSilOlur olur, sadece bir postta hepsini birden paylaşmasan ayrı ayrı tarifler versen al sana yemek blogu:) Barbie pastası da kardeşimin seneye ki doğumgününe artık :) Facete de buluştukki daha sık görüşelim diye, ki zaten yorum yazmadığıma bak bende ziyaretçin oluyorum sık sık:)
YanıtlaSil